Koncert i Vejstrup kirke

Onsdag den 11. oktober kl. 19.30

Koncert i Vejstrup Kirke
Der er lagt op til en festlig og alsidig koncert, når trompetist Henrik Rønnow og organist Vibeke Astner giver koncert i Vejstrup kirke, onsdag den 11. oktober kl. 19.30.
Henrik Rønnow er uddannet fra Det Jydske Musikkonservatorium i Århus og har siden 1989 været ansat som trompetist ved Slesvigske Musikkorps i Haderslev, et af landets tre professionelle militær musikkorps. Han har gennem årene givet koncerter i mere end 125 forskellige kirker - fra Marmorkirken og Grundtvigskirken i København over Viborg og Haderslev Domkirker til de mindste landsbykirker. Henrik Rønnow er efterspurgt både som trompetsolist, freelancemusiker og foredragsholder. Han har medvirket på en lang række CD'indspilninger og står selv bag udgiverne "Lad det klinge..." og "Sound the Trumpet", der begge er indspillet i Haderslev Domkirke.
Vibeke Astner er uddannet koncertsolist fra Conservatorium van Amsterdam og er i dag en af de mest efterspurgte kvindelige orgelsolister i Danmark. Som kammermusiker og solist har hun optrådt over hele Europa ligesom hun har udgivet flere anmelderroste CD'er. Vibeke Astner er til daglig organist ved Mølholm Kirke i Vejle.
Henrik Rønnow er blandt de få, der har piccolotrompeten som sit primære instrument. Han forstår både at udnytte instrumentets humørfyldte lethed og stemningsfulde dybde. Piccolotrompeten mestrer gennem sin brillante klang at byde sjælen op til dans. Samtidig er piccolotrompet og orgel to instrumenter, der klæder hinanden, mens kirkerummet skaber en perfekt ramme, der får tonerne til at vokse til noget mere end musik.
Når de to musikere sætter hinanden stævne i Vejstrup kirke, står der bl.a. brillant barokmusik, festlig renæssancemusik og smukke modernistiske værker på programmet, og der er således lagt op til en spændende koncert med stor musikalsk spændvidde. De enkelte værker bliver knyttet sammen med kommentarer om musikken, instrumenterne og om komponisterne og traditionen tro runder Rønnow og Astner koncerten af med den berømte "Prins Jørgens March" af Jeremia Clarke.